Nors vasara jau ir baigėsi, bet atrodo, kad ruduo kasmet prasideda vis vėliau ir dar galime pasidžiaugti nuostabiais orais, kai pradeda kristi gelsvėjantys medžių lapai. Šį metų laiką reikia išnaudoti tinkamai. Vieni planuojasi keliones į užsienio šalis ir ten gaudo nesibaigiančią vasarą, o kiti dar dairosi – ką būtų galima nuveikti mūsų gimtojoje šalyje. Jeigu pastarieji žmonės esate Jūs, tuomet būtent Jums ir skirtas šis straipsnis.

Lietuvoje tikrai yra ką veikti visais metų laikais. Žinoma, didžiausias pasirinkimas yra šiltuoju metų laiku, bet tikrai daug galimybių yra ir ką veikti galite rudens metu. Vienas iš pasiūlymų yra plaukimas baidarėmis.

Pirmoji priežastis, kodėl verta pasidomėti baidarių nuoma rudenį yra mažesnės baidarių nuomos kainos. Ši paslauga Jums kainuos mažiau, kai orai ima vėsta. Tuomet sumažėja norinčiųjų plaukti baidarėmis. Vieni gali išsigąsti atvėsusių orų, kiti – trumpėjančių dienų ar vėsesnio upių vandens. Bet šios priežastys tikrai nesumažina malonumo plaukti baidarėmis ir dairytis į rudėjančią lietuvišką gamtą. Ji tokia nuostabi, kai medžių lapai nusidažo auksinėmis spalvomis, virš vandens ima kilti rūkas, o miškus ir klonius gali padabinti krintanti drėgmė.

Drąsiai galite pasinaudoti baidarių nuoma mūsų šalyje ne tik vasarą, bet ir visais trimis rudens mėnesiais. Jeigu nesate tikri, kaip pasiruošti tokiai išvykai, kai lauke jau ima vėsti orai – galite drąsiai pasiskambinti dėl baidarių nuomos kainos ir tuo pat metu pasiklausti patarimų, ką apsirengti plaukiant baidarėmis rudenį, kokie užkandžiai bei gėrimai gali sušildyti kūną bei palaikyti reikiamą energijos lygį viso plaukimo metu.

Iš tiesų plaukimas baidarėmis vieniems gali būti puiki pramoga, o kiti į tai gali pasižiūrėti kaip į nuostabią pajudėjimo galimybę. Ar žinojote, kad plaukimas baidare stiprina visą mūsų kūną, nes šio užsiėmimo metu juda visas kūnas? O dar kita gera naujiena ta – jog visas veiksmas vyksta gryname ore, todėl smegenys greitai prisisodina deguonies, dėl to mintys prašviesėja, pailsi mūsų galva. Juk vasarai pasibaigus daugelis vis mieliau renkasi buvimą namuose. O veltui. Rudenį tikrai galima mielai leisti laiką lauke.